Et kort kig på oprindelsen af udlån

Når de forsøger at opdage oprindelsen af udlån du måske finde dig selv ser på en masse uafhængige oplysninger, der ikke rigtig fortælle dig, hvad det er, du ønsker at vide.

Oprindelse af udlån går tilbage til mindst Bibelens tid, med omtaler af udlån selv at blive nævnt i visse steder i Bibelen. Selv med moderne banker og udlån, kan oprindelsen af udlån gå tilbage mange hundrede år… hele vejen til middelalderen og før.

Middelalderen og renæssancen er sandsynligvis de bedste steder at begynde på udkig efter oplysninger om dette emne, da disse tider var når finansielle poster var begyndt skal holdes alvor og udlån i sin moderne form var begyndelsen til virkelig udvikle.

Udlån i den tidlige middelalder

Hvis man ser på den tidlige middelalder forsøge at opdage oprindelsen af udlån, finder du at lån blev ofte mere eller mindre ensidige og altid ydes en stor fordel for långiveren.

Godsejere og de rige ville yde lån til fattige personer mens opladning høje renter eller gør låntager arbejde at afbetale gæld… i mange tilfælde vil långiver endda øge vilkårene for lånet engang er var næsten tilbagebetalt så at låntager ville have til at fortsætte med at foretage betalinger eller arbejde uden løn for långiveren.

Hvis en låntager ikke var i stand til at tilbagebetale deres lån kunne de selv kastet ind i en skyldners fængsel, afholdt uden retfærdig rettergang, indtil nogen var i stand til at betale deres gæld eller andre ordninger for deres frigivelse blev foretaget.

Udlån i renæssancen

I løbet af renæssancen og sene middelalder begyndte oprindelsen af udlån at tage en tur mere mod hvad udlån er i dag. Enkeltpersoner kendt som pengeudlånere ville udøve deres håndværk i torve og andre business og købmand spillesteder, opsætning af en bænk, kendt som en “banca” (hvorfra vi får den moderne engelske ord “bank”) hvor de vil gennemføre deres transaktioner.

Flere pengeudlånere kan arbejde i samme område, og konkurrencen en tendens til at reducere nogle af de ekstravagante rentesatser, der var lavet af jordejere og andre embedsmænd i tidligere århundreder… Dette mente dog, at handelen med pengeudlåner var helt fair eller retfærdige.

Pengeudlånere ville stadig stræber efter at gøre så meget af en fortjeneste som de kunne fra låntagere, og kan gå så langt som til at forfalske deres registreringer af betalinger og transaktioner for at lokke flere penge ud af den mindre heldige eller uuddannede.

Skyldnerens fængsler var populære, og i nogle områder var meget overfyldt med mennesker, som havde knap nok fået i omverdenen og haft lidt håb om frigivelse.

Udlån i den moderne verden

Som tiden har udviklet sig, så har metoder til at foretage og modtage lån… Det er nemt at se hvor langt ting er kommet siden de tidlige rødder af udlån.

Forgængerne for moderne banker udviklet sammen med den industrielle Revolution, og i årtier og århundreder der fulgte de fleste større lande verden over har afskaffet de fleste typer af urimelige udlån samt skyldnerens fængsler.

Renten på banker, finansieringsselskaber og online långivere er kontrolleret af både lokale og nationale faktorer, og moderne långivere stræber efter at levere en værdifuld service til både borgere og virksomheder ved at give fornuftige rentesatser og konkret.

Udlån er vokset fra en praksis med nogle få individer overskud til en stor industri som grundlaget for den moderne verden er bygget på udkig… et eksempel på hvordan fra simple oprindelse kan komme store ting.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt:

8 thoughts on “Et kort kig på oprindelsen af udlån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.