Opsætning af en søvnplan

Du kan oprette en rutine, der hjælper dig med at sove godt. 60 minutter før sengetid er det bedste tidspunkt at slappe af. Undgå at se tv, engagere sig i stressende samtaler og arbejde sent om aftenen. Etabler en sengetidsrutine, der er fri for skærme. Undgå blåt lys fra skærme før sengetid. I stedet for at læse eller se tv, lyt til beroligende musik eller letforståelige podcasts.

Der er også polyfasiske eller ad libitum sovemønstre. Den første indebærer at tage 20-30 minutters lur. Sidstnævnte indebærer konsolideret nattesøvn. Førstnævnte skal være mere end otte timer. For fagfolk kan polyfasiske søvnmønstre være mere bekvemme sleepzone.dk. Forskning har imidlertid endnu ikke bekræftet deres effektivitet til at øge produktiviteten. De kunne have en modsat effekt.

Dit barns alder er et andet vigtigt aspekt ved at etablere en soveplan. Små børn kan være mere tilbøjelige til at vågne op tidligere end andre og modstå at gå i seng. Overvej at forlænge dit barns vågne tid til mindst 15 minutter tidligere, hvis dit barn har problemer med at stå op. Dette vil hjælpe dit barns naturlige søvn-vågne rytme og holde hans eller hendes biologiske ur i kø. Når tidsplanen er fastlagt, er det tid til at nulstille dit barns søvnrutine.

Mangel på søvn kan være skadeligt for dit helbred. Det er vigtigt at have en konsekvent søvnplan. Når din krop er trænet til at være træt og klar til at gå i seng, vil den fungere optimalt. Du vil få mere søvn og føle dig mere vågen, end hvis din krop er søvnberøvet. En regelmæssig søvnplan kan have psykologiske fordele, samt forbedre dit humør og bekæmpe depression symptomer.

Uanset hvor du rejser, er det vigtigt at etablere en soveplan. Dette vil hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og forblive i søvn i længere tid. Dette vil øge kvaliteten af din søvn og mindske din sandsynlighed for at vågne op tidligt. Du kan også undgå jetlag ved at følge en konsekvent soveplan. Hvordan skaber du en søvnrutine, der fungerer for dig? Dette er nogle tips, der hjælper dig med at komme i gang. Det kan overraske dig, hvor simpelt det er!

Du skal være opmærksom på potentialet for humørsvingninger, hvis du arbejder i en skifteholdsstilling. Du kan have en negativ indvirkning på din søvn, hvis du ændrer din arbejdsplan. Det er en god idé at spise på samme tid hver dag. Du vil opdage, at din krop tilpasser sig den nye tidsplan, og middag kl. 19.m bliver en rutine. Det vil være utroligt, hvor nemt det er at falde i søvn, når man har fået en ny rutine.

Du kan hjælpe din baby med at sove gennem natten ved at oprette en tidsplan, der inkluderer vågne timer og sovetider. Hold styr på din babys søvnmønster, så du kan planlægge, hvornår du skal vække dem. Forskellige babyer har forskellige vågne tider afhængigt af deres alder. De kan være nødt til at tage en pause, når de bliver ældre. To til tre måneder er den bedste alder til at starte en søvnplan.